Om webbplatsen | Kontakt

Skämta med och om religion!

På 1960 talet och under hela min uppväxt skämtade man med religionerna. Vår dåvarande statsminister Tage Erlander berättade exempelvis en vits om svenska kyrkan. Det fanns också ett TV program där en irländare under nästan en timmes tid skämtade om katolska kyrkan och andra religioner. Jag tyckte det var bra humor och den gav perspektiv på stolligheterna och extrema religiösa tankar.

 

Idag vill EU förbjuda skämt om och med religioner och det förekommer inga skämt längre på religionernas bekostnad. Jag tycker det är bra att det skämtas med religioner då får människor ur ett ironiskt perspektiv se de värsta tossigheterna med skäggiga gubbar, omodern religiös klädsel m.m. Men framför allt dessa skäggiga gubbar som jag omöjligtvis kan förlika mig med. De borde kunna ge inspiration till en riktigt ”rolig timme”.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv