Om webbplatsen | Kontakt

Skatt!

De flesta ogillar skatter åtminstone de som tar av din inkomst. Sjörövarskatter och guldskatter de drömmer de flesta om men få kommer att finna några. Inkomstskatter och andra skatter de kommer man inte ifrån. Indrivningen är synnerligen effektiv för att bedrivas av en myndighet. Om alla de som sedan sprider ut skattemedlen i samhället var lika effektiva då ville nog alla betala skatt.

Det ska vara mycket verksamhet för varje skattekrona och så är det inte riktigt. Det är slappt både här och där. Exempelvis så bedriver företag verksamhet i offentlig tjänst till samma pris som den offentliga och ändå kan ta ut vinst ur företaget. Det är ingen tvekan om att det slabbas i offentlig verksamhet med våra skattepengar och ingen bryr sig.

Hade vi en effektiv revision då kanske det hade varit något bättre men så är det inte. Ingen blir väl ruinerad av nuvarande regerings skattehöjningar men det är mycket skrik för lite ull. Det borde finnas smartare skatteuttag i dagens samhälle där elektronisk betalning är mer regel än undantag. Får vi undan sedlarna totalt så borde en transaktionsskatt vara ett bra komplement till dagens inkomstbeskattning.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv