Om webbplatsen | Kontakt

Skattehöjningar löser inga problem!

Det finns all anledning att styra våra skattepengar så de ger mest verksamhet per krona. Att gapa ut skattehöjningar rätt ut i luften ger inga poäng hos mig i alla fall. Idag går alldeles för mycket pengar till centrala enheter, IT -system och juridiska spetsfundigheter. Drar man ner en central enhet med 30% kommer det inte märkas i den operativa verksamheten annat än att de inte blir störda med onödiga frågor och pålagor.

Vill man ha effektivitet i verksamheten så är det operativ verksamhet som skall ha resurserna. Det är på utförarna och deras närmaste chefer upp till sektionschef man skall satsa. Numera så gör de själva sin egen administration och sannolikt kommer de också att kunna skapa dina egna skrädda lokala IT-stöd.

Under åren har jag sett stora organisationer som byggt egna system som lika gärna kunde köpas över disk. Se upp med IT företag och konsulter de är inga gurus. Satsa på att utförarna är stimulerade och intresserade då får vi valuta för pengarna. Att bara höja skatterna är att kasta dem i sjön.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv