Om webbplatsen | Kontakt

Skolan har varit och är orättvis!

När man läser om utbildningen på internatskolan för de väletablerade i DN så är nog Lundsberg internatskola med viss mobbing nog tio nivåer över en vanlig skola. Bara skolnamnet på betyget ger den arbetssökande en stor fördel. Albyskolan i Botkyrka ger tyvärr inte den fördelen oavsett vilka betyg siffror som finns där.

Visst har Lundsberg ett dåligt mobbingrykte men det tror jag snarare ger pluspoäng i dagens samhälle där mycken kraft inriktas på att slå ut andra i tävlingar och i arbetslivet. Det är väl bara tävlingar som Vasaloppet där alla får vara med. Det bästa en förälder kan göra är nog att sätta sitt barn på Lundsberg eller motsvarande.

Det har nog alltid varit orättvist när det gäller utbildning vilket man även kan se när min generations studenter från vissa högstatusskolor kunde glida igenom med blygsam intelligens och inlärningsförmåga. I arbetarklassens skolor krävdes det både intelligens och smarthet för att komma upp i betyg. Det ungefär samma förhållanden numera fastän på ett litet annorlunda sätt.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv