Om webbplatsen | Kontakt

Slänga datorn!

Jag är inget tekniskt datorgeni men en aktiv användare som provar mig fram och läser instruktionen efteråt. Ingen bra egenskap men så är det. Som brukare under snart 20 år så har jag lärt mig att inte lita på en dator som är äldre än tre år och vid fem år är det bara skrot. Jag har också lärt mig att de som säljer datorer heller inte kan särskilt mycket mer än jag. Reparera en dator kostar ”skjortan” visar Råd och Röns undersökning samt att kompetensen vid verkstäderna är antingen dålig eller så är det skojare.

Datorn går ju på elektricitet som ingen egentligen vet vad det är och den kraften som inte är konstant i ledningarna kan ju ställa till en hel del bland de ömtåliga komponenterna. Min bedömning som jag lärt mig av kloka människor är att göra backup och när datorn börjar trassla så köp en ny. Det som bekymrar mig mer är att bilen är nedlusad med it-system och här blir det dyrt att byta bil vart tredje år.

Helt klart är det att det samlats en hel del ”skit” kring och i IT-branschen alltifrån de som lurar på folk mobiler och abonnemang i gallerior, försäljning av hemsidor och via sådana, virusmakarna, hackers och en hel del annat slödder som skor sig på de som inte kan så mycket. Egentligen har inte så mycket hänt med mänskligheten sedan hästskojarnas tid. Datorn, surfplattan och mobilen är i mina ögon en färskvara.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv