Om webbplatsen | Kontakt

Sociala medier ger få sanningar, media något bättre!

I min värld pågår en konkurrens mellan sociala medier och ”riktig media”. Båda måste man värdera innan man tror på vad som skrivs men media är mer trovärdig. Det som är bra med sociala media är att man får värdera själv och tänka kritiskt. Det gör inte många när de läser vanlig media.

Skall traditionell media överleva måste de vara överdrivet sakliga och källkritiska. Då kommer kommer de att vara en reell referenskälla och vara värda att betala för. Idag finns en för stor allians med etablissemanget och vill traditionellt media överleva så måste de bli mer medvetna om vad vanligt folk tycker. Även deras åsikter och helveten måste publiceras och problematiseras.

Jag har lämnat papperstidningen och betalar för E-tidning fastän jag kan få samma nyheter gratis. Det vilar ett stort ansvar på redaktionerna framöver för de flesta vill bara betala för kvalitet. Visst är det viktigt att skriva om minoriteter men det är ännu viktigare för demokratins överlevnad att skriva om majoritets minoriteter också.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv