Om webbplatsen | Kontakt

Socialbidrag eller försörjningsstöd?

Socialbidrag eller försörjningsstöd är ju samma sak och just nu ökar antalet personer som har sådant bidrag vilket är mycket olyckligt. Segregationen i samhället ökar och motsättningarna mellan människor kan bli olösliga. Bidragen bidrar också till att människor inte vill ta de lågbetalda jobben som ofta är ingången på arbetsmarknaden. I Stockholm tror jag att det är annorlunda, det är bara den som är lat eller mycket kräsen som inte får ett jobb.

Problemen kommer att öka genom att outbildade flyktingar kommer till Sverige och här måste extraordinära insatser göras för att de kommer i jobb omedelbart. När jag åker runt i Sverige finns det monument över genomförda nödhjälpsarbeten på 1930-talet. Det kan vara fina vägar eller andra byggnationer.

Vi vill satsa mycket på miljön och det vore bättre att använda bidragspengarna till att skapa arbeten inom tex. miljöområdet och det är bara tanken som sätter gränser för nya arbetstillfällen. Varför inte skrota våra egna uttjänta datorer under miljövänliga arbetsmetoder istället för att skicka dessa till u-länder med stort miljöspill.

Jobb, jobb och åter jobb måste nästa val handla om och vi måste vända på alla stenar. Nu när moderater och socialdemokrater i grunden har samma politik så kan en ”tävling” om flest nya jobb vara det som skiljer dem åt. Inte bara åtgärder som förenklar till ny jobb utan ”hands on” där besluten utmynnar i en ansökningslista. Riv ner Arbetsförmedlingen och skapa något nytt kanske rätt och slätt ”Jobbet” för att få rätt fokus inte på passiv förmedling!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv