Om webbplatsen | Kontakt

Socker dödar och sargar!

Jag trodde det var fett som skapade min kärlkramp för 20 år sedan men så var det inte det var nyttigt socker som förstörde både kranskärl och mina tänder. I en vanlig livsmedelsbutik innehåller 80% av produkterna socker och visst behöver vi lite socker men nu lurar industrin i oss massor av onyttigt socker som skadar och dödar värre än normal fettförbrukning. Det är dags att inleda ”hets mot socker” precis som vi gjort mot tobak. Jag tror till och med att socker är farligare.

Vi borde införa en rejäl sockerskatt men det går väl inte för EU som är sockerkorrupta. Nu lurar vi våra barn och oss själva genom att äta sött av både bakverk och sötsaker. Jag kommer givetvis inte att kunna sluta med sötsaker men nu finns starka motståndstankar som kan hålla ner det söta. Jag kommer knappast att sluta med att ta en öl och öppna en flaska vin men läsk kommer att förpassas till slasken så långt mitt förstånd räcker till.

Lagom är ju ett svenskt ord som vi inte tillämpar men jag tror att det är en bra början i kampen mot sockrets sjukdomar som likt cancer dödar långsamt.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv