Om webbplatsen | Kontakt

Spanien har Guardia Municipal och Sverige har vaktbolag lokalt!

Det var kanske ett misstag att förstatliga polisen istället kanske man skulle ha byggt upp en ny statlig polis och låta den lokala vara där den var. På den kommunala tiden var polisen närma medborgarna idag ser man aldrig en polis och ser man dem så är poliserna i flock eller hordvis vid statsbesök eller stort event.

Nu är det som det är men i kommunerna måste vi ha en potent ordningshållare och det är inte svensk polis. Vi har spridda skurar av vaktbolag i kommunerna med ganska magra befogenheter. Vi skattebetalare får lite polis för pengarna och så lite att vi måste betala för både för polis och även för vaktbolag som inte kan bötfälla i ordnings- och trafikbrott. Parkeringsböter går ju bra men resten av småbrott de gör vi inget åt.

Är vi nöjda med att betala för ”polis” två gånger och den lokal polisen är säkert dyrare eftersom de ska ge vinst till sitt företag. Det finns behov av att röja upp i polisträsket. Låt den statliga polisen sköta de grova brotten och ge oss medborgare en potent lokal polis som inte styrs från Kungsholmen. Jag har skrivit om detta förr men nu börjar media komma på spåret också.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv