Om webbplatsen | Kontakt

Statistiska telefonundersökningar inte trovärdiga längre!

Vi går alltmer över till mobiltelefonen och vem behöver den gamla telefonen. Det är inte meningsfullt att ha en telefon som är begränsad till en lägenhet när mobiltelefonen finns. Kostnaden för mobilsamtal är ju i princip densamma som för fast telefoni och dessutom kanske 1000 fria sms. ADSL uppkopplingarna har också passerat bäst före datum

Att i denna värld av mobiltelefoni genomföra statistiska undersökningar via det fasta telefonnätet kan inte vara trovärdigt. Vilka är det som har kvar sin fasta telefon, sannolikt de äldre och de som inte är riktigt med i den tekniska utvecklingen givetvis med vissa undantag. Kanske vänder det när bredband är ordentligt utbyggt och mobil/fast telefon blir samma enhet.

Idag blir statiska undersökningar som baseras på sådär 1000 telefon intervjuer missvisande. Det är inte ett statistiskt relevanta personer som har svarat på frågorna utan i större omfattning en grupp som inte är riktigt med i svängen utan biter fast i det föråldrade. Jag har ingen fast telefon och kan inte förstå varför jag skall ha en sådan uppkoppling till omvärlden.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv