Om webbplatsen | Kontakt

Stolen, sängen och sinnesslöhet en dödlig fara!

Lös dina problem på rörlig fot lär Leonardo da Vinci ha sagt och det är så rätt men här har jag och många med mig fuskat. Det gäller att röra sig så mycket som möjligt och tidigt i livet. Ständigt på språng är tydligen bra men då blir man beskylld för att stressa. Det är när man sitter still som det är farligt inte när man rör sig.

Det är i princip omöjligt att slita ut en frisk led utan det är en sjukdom som gör att leden slits ut. Nu lever inte jag efter den här principen tyvärr men blir man mycket gammal har man stor nytta av sin rörlighet. En annan klok person lär ha sagt att ”visste jag att jag skulle bli så här gammal skulle jag skött min hälsa bättre”.

Det gäller att hålla igång minnet också och det gör man bäst genom att hålla igång kroppen och ha mycket att tänka på. För den skull behöver man inte bli stressad utan snarare stimulerad. Kul rörlighet tillsammans med tanke och minnesträning det är grejor det. Allt detta som jag nu nämnt finns när du dansar turdanser som i gilles- och folkdans. Då får du hålla reda på hundratals turer i varierande sammansättning det är grejor det.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv