Om webbplatsen | Kontakt

Styrelseproffs!

Jag har under mitt arbetsliv sett de så kallade styrelseproffsen. De kan komma till ett möte utan dagordning, inte läst föregående protokoll och vara helt okunniga om operativ verksamhet. Vi har förbannat dåliga styrelser och styrelseordföranden i många av våra ledande börsföretag. De har ett stort ansvar för att vi inte har ett Samsung i Sverige. De ”styrelseproffs” jag sett är i ”nullitetstligan” och i det närmaste helt odugliga.

Tidigare har jag skrivit om VD:ar i börsnoterade företag och deras tillkortakommanden och idag sågar jag styrelserna och i morgon återkommer jag till riskkapitalisterna eller bunkerkrigarna. De senare var skickligare förr, de såg till maximal vinst, hänsynslöst och utan hänsyn till sin egen framgång och det var hederligare än dagens falska och skenheliga riskkapitalister.

IKEA är ett svensk SAMSUNG, de flesta av de övriga företagen dess ledare och styrelser är som torghandlare, jämförelsevis. Varför lyckas IKEA men inte SAAB, det handlar om ledaren och styrelsen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv