Om webbplatsen | Kontakt

Sussie gästbloggar idag hos mig om äldrefrågor!

Läste i DN idag att äldreboenden i Stockholm behöver rustas upp och att det kommer saknas platser. Som vanligt kostar det mycket pengar och skattepengarna behövs till mycket. Varför kan man inte tänka sig att privatpersoner och företag kan vara med att sponsra. Som erkännande sätts upp en plakett eller liknande med sponsorernas namn.

Bl a så nämndes det i artikeln att det ska satsas mer på utemiljö. Nog finns det flera företag som anlägger trädgårdar som skulle kunna tänka sig att vara med och sponsra med ritningar och "stora" jobb där det kan behövas maskiner. Resten kanske pensionärer i närområdet som är friska och pigga kan göra. Som "belöning" sätts det upp en lite metallplatta i trädgården där deras namn finns med.

Inredningsmässigt kanske det behövs nya möbler som skulle kunna skänkas av någon möbelfirma. Alla äldreboenden kan naturligtvis inte gå ut och tigga samtidigt men jag tror att många företag kan se ett visst reklamvärde och samtidigt känna att de gör en god gärning. Säkert finns det både bland de boenden och de anhöriga som också kan tänka sig att skänka en ny soffa eller ett bord för att öka trivseln på boendet.

Samma sak borde kunna gälla för de två bad som behöver rustas upp i Stockholm. Nog tror jag att en del av de som nyttjar dessa bad skulle vara beredda att avstå en eller flera tusen för att få sitt namn på en plakett i entrén till badet. Där kan man nog inte räkna med frivilligt arbete då det ställs andra krav på jobbet mot en trädgårdsanläggning.
Sussie


Jag håller med Sussie som är betydligt yngre än jag och kan man sponsra unga hockeyspelare så kan man sponsra äldreboenden.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv