Om webbplatsen | Kontakt

Svagt av polis att spöa fyllhund!

Så blev polisen som spöade upp en fyllhund i Stockholm dömd i första instans. En personlig tragedi för den drabbade polisen som kunde ha undvikits om hon fått en riktig utbildning och inte drabbats av maktraseri. Jag kan och vet att fyllhundar kan vara mycket retsamma och motsträviga, spottas och bete sig men de är i princip ofarliga.

Hade fyllhunden haft en HA väst på sig eller gängkriminell, tror jag inte polisen vågat banka på honom utan i bästa fall hållit ställningarna och väntat in förstärkning. Här finns den stora problematiken eftersom det finns en medveten eller omedveten backning när det gäller maktkriminella och effektiviteten i rättsövervakningen. Fyllhunden är det i princip ofarligt att spöa upp, inga häftiga svarta Audi kommer att cirkulera runt din bostad.

I årtionden har fyllhundar som betett sig fått sig en uppsträckning av polisen vilket kan vara motiverad men den tiden är i det närmaste förbi på gott och ont. Man kommer osökt in på Evert Taubes visa ”när man fick stryk av Antwerpens poliser”. Jag tycker också att polisen borde ompröva sin ensidiga taktik att få ner folk på mage och boja dem. Med min ryggsjukdom skulle jag avlida av en sådan behandling.

Nu tror jag att domen kommer att mildras i högre instans men någon påföljd blir det. Jag tror att polisen fått sig en rejäl läxa och hon borde kunna fortsätta sin tjänst med denna uppsträckning och en likaledes från arbetsledningen. Är man full och beter sig då får man till en viss gräns finna sig i att det går åt skogen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv