Om webbplatsen | Kontakt

Svensk medborgare till varje pris!

Förvånansvärt att exempelvis den dopningsanklagade 1500-meterslöparen Abeba Aregawi kunde få svenskt medborgarskap utan att vare sig vara bosatt här eller att ha bosatt sig i Sverige. Rent moraliskt är det förkastligt att en person kan få ett snabbspår till svenskt medborgarskap för att denne springer fort. Det finns många ömmande fall som har utvisas istället Dessutom har vederbörande tydligen inte ens flyttat till Sverige och nu misstänks för att ha dopat sig.

Jag får en fadd smak i munnen när det gäller den här idrottsmannen och tycker att vi skall avstå medaljerna, hellre en svensk medborgare som bor här och tävlar i motionsspåret än en falsk svensk med guldmedalj i VM. Eller är det så att vi numera inte har ett svensk landslag utan är som bageriet som har ett tävlingsstall i långloppscupen i skidor. Då ska vi väl helt avskaffa det här med länder och bara ha ett aktiebolagslandslag.

Det är i princip skandal att en person ska få ett svenskt medborgarskap för den springer fort. Tacken är sen den att vederbörande testas positivt i doping som är svensk idrotts skräck. Var det kanske därför vederbörande aldrig befann sig i Sverige utan undangömd i norra Afrika där det är svårt för dopingkontrollanterna att nå henne.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv