Om webbplatsen | Kontakt

Svensk/Eu lagstiftning helt misslyckad i fallet Assange!

Orimligt tänker jag när jag ser bilderna från London och Ecuadors hårdbevakade ambassad där Assange gömmer sig. Orsaken är misstankar om något slags sexualbrott som lär ha inletts med ett frivilligt samlag om jag förstått rätt. Varför greps, anhölls och häktades han inte när han var i Sverige. Kanske inte det allvarligaste brottet om det nu är som det rapporterats och det lär också bli synnerligen svårbevisat. I ett första skede lades ju förundersökningen också ner. Det finns nog allvarligare våldtäkter i Sverige som resurserna kunde användas till än denna rättsliga mediecirkus.

Jag tror att han blir friad om han nu kommer hit vilket han också borde göra. Proportionerna av detta misstänkta brott tagit är ju inte rimligt. Jämförelsevis blir en man mördad i ett rum där tre misstänkta befinner sig och de skyller på varandra och blir alla tre frikända. Då finns inte hela världspressen på plats och jurister påstår att det är priset för rättssäkerheten. Vilket inte är sant vi kan ha en lagstiftning ”i sällskap eller/och i samråd”, då hade alla tre blivit dömda.

Jag är ingen vän av Assanges avslöjanden de kan skada mer än de gör nytta. Helt oskyldiga människor och även frihetskämpar kan bli avslöjade om man inte har helheten i hemlig information. Min slutsats är att europeiska arresteringsorders är ett verkningslöst instrument om man har pengar och kan överklaga. Hade det rört sig om en fattig invandrare hade han varit i Sverige för länge sedan. Nu har Assange nypt  engelska fru Justitia i rumpan och då kommer han att utvisas. Det här grejar han inte!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv