Om webbplatsen | Kontakt

Sverige ett nytt Vilda Västern?

Varje morgon rapporterar ekot om en eller flera skjutningar runt om i landet och vart är vi på väg. Hur har dessa ”bebbor” till unga män fostrats och vilka är de. Ingen tycks ha något svar på detta och att ha fler synliga poliser gör tydligen inte saken bättre. Bästa polis börja spana insiktsfullt och jobba dolt då kan ni ta de här grabbarna. Stå och svamla med några ungdomar är fullständigt meningslöst det är inte polisens uppdrag, polisen skall vara repressiv inte socialarbetare.

Många drömmer sig tillbaka till Anderssonskans Kalle där den patrullerande polisen ingav respekt i det lilla samhället. Dagens större städer är något helt annorlunda och tullkontrollen vid våra inre gränser är starkt beskuren. Samtidigt måste man nästan klä av sig för att åka med ett inrikesflyg. Skall vi komma tillrätta med skjutningarna så krävs omfattande målinriktad spaning främst från polisen men även andra behöriga myndigheter. Varför inte en tipstelefon där man kan vara annonym.

Personligen tror jag på att uthålligt fördöma våld redan från dagis och hela vägen upp till vuxen ålder. Våldsbrotten skall också vara de som straffas hårdast. Nu är det väl till största del ”självsanering” och många av de skjutna är saknade av få. Hade de valt en annan väg så hade de varit älskade av många och hatade av få. Tyvärr är det väl så att vi vanliga kan komma i vägen för en missriktad kula.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv