Om webbplatsen | Kontakt

Sverige i ett vägval för privat polisverksamhet!

Vi har under många år haft en offentligägd kommunal och statlig polis som servat oss väl. Tiden har dock kommit ikapp både den gamla kommunala och statliga verksamheten.  Det är tid att pröva nya kompletterande metoder utifrån ett icke offentligägt men offentligstyrt polisväsende. Givetvis ska vi ha en statspolis men nu fungerar inte lokalpolisen. Det är vaktbolag som tar över och blir någon slags halvpoliser. Låt dessa vaktbolag få större befogenheter att inleda förundersökningsåtgärder som förhör vid enklare brott som snatterier och alla trafikbrott som fortkörning mm utom personskada. Det är vaktbolagen som idag står för medborgarnas trygghet på gator och torg.

Vart jag än går i gallerior och centrum i större orter så är det vaktbolag som ombesörjer ordningen inte polisen, vad de senar 30 000 anställda gör det vet inte jag men jag får mycket lite polis för pengarna. Det är inte så märkvärdigt att ta upp en anmälan och förhöra en snattare eller ta någon för fortkörning. Det är inga nyheter att utarrendera offentlig verksamhet Tullverket var utarrenderat  under 1700 talet och en del av tullavgifterna gick till arrendatorn. Det går att arrendera ut bötesverksamheten hos polisen också.

Det är dags att pröva nya metoder för att hålla ordning i samhället och tveklöst kan man utarrendera bötesverksamheten och ordningshållningen. Grova brott ska givetvis statspolisen stå för. För idag har vi bara en statspolis som bara blir tröttare och tröttare i den operativa verksamheten närmast oss medborgare.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv