Om webbplatsen | Kontakt

Sverige måste uppgradera sitt skydd!

Det är dags att plocka bort alla naiva debattörer och beslutsfattare från den politiska scenen. Dagens verklighet speglas med all tydlighet vid terrorattentaten i Paris. Vilka resurser har vi i Sverige, jo en mycket begränsad insatsstyrka från polisen. Vi har inga militära dygnstäckande backupresurser i form av ens en pluton (40 man) numera. För vårt land borde vi åtminstone ha ett stridsdugligt dygnstäckande kompani fördelat geografiskt.

Det räcker inte längre med poliser vid terrordåd vi måste kunna förstärka upp med tung militär utrustning. Ådalen är ett passerat kapitel och kan läggas till historien som en tragisk lärdom. Vi har unika möjligheter till underrättelsetjänst men här förhindras effektiviteten av en pseudodebatt om skyddet för den enskilde. Det är bara terrorister och gangsters som gynnas av det skyddet. Vi vanliga medborgare missgynnas.

Det finns också intelligent kameraidentifiering som kan användas på offentliga platser och vid stora evenemang och liknande.  Kamerorna avslöjar onormalt beteende och kan även identifiera individer genom utseende och rörelsemönster. Den här typen av utrustning måste börja användas strategiskt. Inga ansträngningar är för stora för att skydda demokratin och liv.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv