Om webbplatsen | Kontakt

Sveriges politiker står inför en ny väljarkår!

Glöm det svenska bruks- och välfärdssamhället nu har vi ett helt annat samhälle. De gamla politiska strukturerna finns inte längre. Förr dominerade Socialdemokraterna föreningslivet och gör så även nu men inte fullt ut, dels så håller de gamla på att dö ut och sedan faller organisationsnivån kraftigt. Idag finns det många Moderater som är ordförande i exempelvis fackliga organisationer vilket var otänkbart förr.


Välfärdsfrågorna har ändrat karaktär och det finns inte längre någon möjlighet att hålla befolkningen på ungefär samma levnadsstandard. På 1970 talet spelade det inte så stor roll hur mycket du tjänade det blev nästan samma summa i slutändan. Idag är de som har fast jobb en elit i samhället och de vill inte sänka sig ner på en mycket låg  levnadsstandard och avstå till en stor grupp halvfattiga. Den tiden är förbi och nu handlar utmaningen om att lyfta en större del av de ”fattiga” på deras egna villkor.


Det är en svår utmaning att ta tag i denna problematik och många olika åtgärder måste prövas. Jag delar Svenskt Näringslivs analys och en av åtgärderna är RUT och ROT. Ska de som har dålig utbildning, flyktingar och andra svårplacerade grupper få  en chans så är RUT- och ROTjobb bättre än samhällslön som är den andra helt skattefinansierade modellen. Detta gäller i synnerhet RUT.


Alternativet är 50% skatt till de som har turen att ha ett fast jobb, en fullständigt omöjlig åtgärd. Svenskt Näringsliv har ett förslag i rätt riktning som också är bra för pensionärer som betalar högre skatt än andra.
http://www.dn.se/debatt/utvidga-rut-for-fler-jobb-och-battre-integration/?fb_ref=Default

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv