Om webbplatsen | Kontakt

Syrien!

Jag måste erkänna att jag är mycket tveksam till att stormakterna vill gå in och vedergälla i Syrien. Frågan är om det hjälper, snarare bidrar det nog till fler civila offer oavsett var och hur vedergällningen sker. Ett inbördeskrig är nog det värsta man kan tänka sig och svårast att få slut på. Det är renare med ett utlänskt invasion då vet man vem som är fiende. Jag tror inte något inbördeskrig går att stoppas av externa krafter och det finns få exempel när någon lyckats.

I ett inbördeskrig som det är i Syrien finns nog lösningen bara hos de stridande parterna och revolutioner har nästan aldrig lett till något bättre långsiktigt. En sakta förändring mot mänskliga rättigheter och demokrati är det enda humana alternativet om man inte totalt krossar och utplånar den ena stridande parten.

Vi kunde ha haft inbördeskrig i Norden också men Sverige släppte både Finland och Norge mer eller mindre ovilligt vilket var klokt för alla parter. Nu bidrar vi till varandras framgång och alla är nöjda och glada. Numera när religion är en nullitet för de flesta av oss så startar vissa krig i guds namn. Obegripligt och ointelligent.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv