Om webbplatsen | Kontakt

Systembolaget i Strömstad en norsk angelägenhet!

Det finns två systembolag i Strömstad och ett av dem ligger närmast E6 och där var det i dessa semestertider enligt min uppfattning 95 % norrmän som köpte alkohol. De höll sig knaprast inom den införselranson som gäller i Norge. Nu är det inte den frågan som är den intressanta utan den köpkraft som norrmännen har och berikar Strömstad med. Det ger arbete och kapital till en ort som ”ligger längst bort”.

Lilla Oslo kallar jag Strömstad för eftersom orten domineras av norrmän och det är ju jättebra för Stockholm bryr sig inte om det som finns utanför tullarna. Vi är nu inne i en period när gränshandeln gynnar Sverige men det växlar snabbt och då blir det den norska sidan som bygger köplador igen. 

Min nu 70 åriga reflektion är att Norge nu är något helt annat än det jag besökte i början av 1960 talet. Då var bilarna få och husen små och lite kyffiga. Idag har norrmännen finare bilar och finare hus än svenskarna. Vägnätet hankar lite men är på god väg med tunnlar och motorvägar. E6 genom Norge är fortfarande delvis en landsväg men det är ju E4 i Sverige också norrut. 

Jag gillar Norge och norrmännen men som i alla länder finns det någon enstaka som inte är så trevlig i trafiken. Särskilt inte mot husvagnar.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv