Om webbplatsen | Kontakt

T-säkerhet i myndigheter!

I Sverige är de flesta uppgifterna offentliga och det innebär att det mesta finns på Google. Det finns alla möjliga lagar och förordningar om skydd och sekretess men det är inte säkrare än dess svagaste länk. När jag började i Tullverket förvarade tullmästaren alla spanings tips i en låst byrålåda och för säkerhets skull visade han den inte för någon.

Ska man ha nytta av information så måste den spridas och här ligger och har alltid legat ett problem. Idag är det enkelt att kopiera information i kopiösa mängder och utan att det syns. För min del så tror jag att en potent chef kan avgöra när avsteg kan göras. I skandalen kring polisen handlar det om ett lönesystem som man fick hjälp med från det multinationella företag som skapat systemet. Att de då får tillgång till systemet när de ska uppgradera ligger väl i sakens natur.

Antingen får statliga myndigheter bygga sina egna system och då får vi betydligt färre poliser och andra offentligt anställda eller så tar storstaten hand om systemen då blir det riktigt sårbart eftersom alla anställda finns i ett mastodontsystem. De här problemen finns i alla myndigheter men nu kör man hårt med RPS eftersom man vill fälla ”villebrådet Rikspolischefen”

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv