Om webbplatsen | Kontakt

TULLAVGIFT en i tiden växande rörelse!

Nu inför även Göteborg vägtullar, egentligen en medeltida uppfinning av härskare och tyranner. På den tiden spände man ett rep över floden och ville den resande fortsätta sin färd levande fick han betala tull. Enda skillnaden från medeltiden är att man inte slår ihjäl den resande vid vägtull stationerna om han inte betalar.

När jag började i Tullverket var hovet befriade från tullavgifter, de är de inte idag. Vid vägtullarna har dock en ny hovstat växt upp och det är de som kör förmånsbilar. De är som kungen var förr befriade från nuvarande tullavgift. När Sverige gick med i EU så fullkomligen  överöstes vi med betydelsen av att ta bort tullavgifter. Nu kryper tullavgifterna istället närmare för varje dag.

Nu när tullavgifterna blivit så populära så kanske vi kan införa lokal valuta för oss som inte vill vara med i EMU och ekonomernas lekstuga på Börsen och i AP-fonderna. Eftersom vägtullavgifterna går till vissa viktiga ändamål, förr var det krig, så kan väl även den lokala valutan kanske ha tryggad ålderdom som mål. Namnet på den lokala valutan kan ju förslagsvis vara LOMOS, lokala monitära sällskapet. Det låter ju också nästan som grekiska.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv