Om webbplatsen | Kontakt

Tidens tecken är energi!

Vargtimmen vid tretiden på morgonen då de flesta äldre vaknar till efter en djupsömn på fyra timmar vilket jag gör numera. Då har jag min öronmussla i örat och kopplar in P1, mestadels har de någon intressant debatt eller föredrag. Det ger mig någon timme fördjupning i svåra frågor som är på gång just nu. Häromnatten var det Vattenfalls nye VD som la upp strategin för en fossilfri elproduktion. Nu fasas kol, olja och kärnkraft ut och in kommer den nya vindkraften och solkraften tillsammans med den trogna vattenkraften. Det handlar även om vätgas som finns oändligt i vatten. Vätgas är reserven som kan fungera när solen går i moln och vinden mojnar. Det är som på 1960-talet då kärnkraftsdebatten var hög men det kraftslaget är utslaget förutom att minikraftverk kan byggas. Vi är i en brytningstid och jag delar miljökämparnas krav på miljövänlig kraft allt annat är självmord på vår fina planet Jorden. Nu har vi tekniken för denna livsavgörande energiomställning och det är fint att höra företagsledare som ser runt husknuten. Jag lyssnade på VD Vattenfall och sedan fick jag några timmars morgonsömn i lugn inför framtiden.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv