Om webbplatsen | Kontakt

Tiggarna fortsätter och ökar i antal!

Första gången jag såg tiggeri mer utbrett var i London i mitten av 1990 talet. Det var Engelsmän som låg i sovsäckar på trottoarerna och tiggde. Thatcher var orsaken till den tidens tiggeri. Nu är det samma förhållande i Sverige fastän värre. Vi invaderas av tiggare eller Romer från Östeuropa och myndigheterna står handfallna. Dessutom blir man trakasserad i tunnelbanan av andra typer av tiggare.

I mina ögon är det förnedrande att tigga det kan jämföras med att stjäla på en förnedringsskala. Under mina 69 år i det här landet har jag inte sett några tiggare förrän på senare år. Jag tänker heller inte bidra till denna förnedring genom att skänka pengar. Personligen blev jag hellre tjuv än tiggare. Dagens tiggarsituation löser man heller inte så enkelt utan det måste till en mängd åtgärder.

Inledningsvis tycker jag att det skall vara förbjudet att tigga inom EU. Är EU nu ett välfärdssamhälle skall ingen behöva tigga utan överlevnaden får samhället ta hand om. När det gäller Romerna så måste deras fråga lösas i Rumänien och inte i tunnelbanenedgångarna i Stockholm. Förbjud tiggeri och lös Romernas problem i Rumänen. Tiggeri är förödmjukande och inte värdigt ett samhälle.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv