Om webbplatsen | Kontakt

Tiggeriet i lokaltrafiken i Stockholm förbjuds!

Det är glädjande att SL nu tar beslut om att förbjuda tiggeriet i lokaltrafiken. Det är helt oanständigt att man inte ska få göra sin lokalresa ostörd. Vi har faktiskt betalt för den och ska inte behöva bli antastade av företrädesvis utlänningar. Det skramlas i burkar, det läggs ut lappar om svåra familjesituationer, det är skrammelmusik där den spelande möjligtvis kan ett ackord och så vidare.

Förhoppningsvis tar landets affärsmän samma beslut och låter oss kunder kunna koncentrera oss på våra inköp istället för mer och mer påflugna tiggare. Vi har under mina 70 år aldrig haft tiggare i det här landet fastän det varit väldigt fattigt på sina håll. Ska nu ett medlemskap i det ”moderna EU” innebära att tiggeriet permanentas i vår del av världen.

Jag håller med förre statsministern Göran Person att de här människorna måste åka till sitt hemland och driva på för en utveckling där. Det kan inte vara Sveriges roll att lösa fattigdomen i Europa och kanske hela världen. De svenskar som känner starkt för de här frågor bör åka till hemländerna för tiggarna och där jobba för deras sak där. Dagens tiggeri ger ingen lösning av tiggarnas mycket besvärliga situation.

http://www.dn.se/sthlm/nya-ordningsregler-ska-stoppa-tiggeriet-i-t-banan/ 

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv