Om webbplatsen | Kontakt

Tokiga beslut!

Under mina år har jag sett många tokiga beslut om och i verksamhet men de får sällan någon uppmärksamhet. Handlar det däremot om en mindre fringis då blir det ett jäkla liv. Alkohol,  struntfel i en reseräkning och nu senast personalfester i i statlig och kommunal verksamhet. Visst finns det överdrifter som skall beivras men nu vågar man inte ens bjuda personalen på punschpraliner och det börjar bli fjantlarvigt.

På min tid fick man bjuda personalen på två glas vin vid personalfester och inte mer. Det var ett utomordentligt bra beslut som kunde försvaras. Supandet på hotellrummet försvann vid konferenser och möten. Hela den vakna tiden blev en konferens och användes på ett klokt sätt. Skit i media och sensationsjounalistiken svenska folket unnar de offentliganställda ett par glas vin och det räcker med husets.

Kan det här landet aldrig bli lagom utan pendeln svänger ju som en dåre hit och dit. Den som håller en rak linje behöver aldrig råka illa ut. Att bli bjuden på en ostmacka är ju snart en muta, inte fan blir en tjänsteman mutad av en smörgås och mutlagstiftningen är också på gränsen till ett löje. Är man så vek att man blir mutad av en lunch då har man inte i offentliga sektorn och göra.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv