Om webbplatsen | Kontakt

Tramset med säkerheten på Transportstyrelsen fortsätter!

Fortfarande är det politiker som skriker ut sin ångest över händelserna på Transportstyrelsen där en eller numera två, kanske tre generaldirektörer släppte på sekretessen. Ingen vet om någon sekretess har läckt ut och så kvalificerad sekretess kan inte Transportstyrelsen ha där det mesta är offentlig handling.

En gd har dömts och fått sparken och hennes brott kan inte vara så allvarligt eftersom  hon fick sjuttio dagsböter, en snattare fick 140 dagsböter se länken nedan eller ett rattonykter får fängelse. Hur allvarligt kan det här brottet vara. Två ministrar har avgått på grund av att de hanterat detta förhållandevis enkla brott klumpigt. Okej det kan man väl stå ut med i ett land där de stora skurkarna går fria och småhandlarna straffas.. Men att fortsätta det politiska käbblet bara för man hatar sossar eller något annat parti är ju sandlåda och slöseri med Riksdagens resurser och blir till politikerförakt.

Det finns sakpolitik som man kan kritisera regeringen för men Transportstyrelsen. För mig som partipolitisk obunden med hoppande partilojaliteter är nuvarande trams obegriplig och ovärdigt en sund organisation. Det är ju bara larviga organisationskonflikter som partierna borde ha växt ifrån. Kanske borde lagarna ändras så att säkerhetsbrott ska hanteras av domstol ävensom generaldirektörers tillkortakommanden.

http://www.dt.se/blaljus/snatteriet-blev-en-kostsam-historia 

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv