Om webbplatsen | Kontakt

Tre mord på 25 timmar?

En mindre notis i tidningen Metro meddelar att tre mord ägt rum i Stockholm under några timmar under helgen. En kvinna misstänks ha mördat sin man, en man misstänks ha mördat sin fästmö och en man och en kvinna misstänks ha mördat en man. Tragedier i sig men de uppmärksammas knappast i media.

Vad beror ointresset på? Är det förundersökningssekretessen som lagt locket på i onödan eller är det självsanering bland missbrukare och svartsjukedramer. Oavsett vad ointresset beror på så är det ett samhällsproblem som borde tas upp på ett större sätt. Något fel är det när tre mord kan begås utan någon större uppmärksamhet.

Tre liv har avslutats helt i onödan och säkert hade de velat vakna upp idag som alla andra. Förhoppningsvis låses förövarna in länge och väl. Jag tror heller inte att de här morden är i behov av förundersökningssekretess. Utan det handlar om att det är äldre män som i sig är ointressanta och den stackars kvinnan hade oturen att bli mördad samtidigt. Hon fick en notis i DN i alla fall.

I tidningen Metro var det viktigare att skriva om skadeinsekter och råttor som får en helsida. Det ska faan vara äldre och särskilt man, vi duger inte ens till mordoffer.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv