Om webbplatsen | Kontakt

Trist att partierna bråkar om brytpunkten!

Det är många löntagare som har kommit över trettiofemtusen i månaden och normalt höjs brytpunkten efter en plan och det var dags igen. Jag tror inte att vare sig S eller SD vann några röster på detta utan snarare förlorade röster. Det hade varit smartare att hitta en kompromiss och kanske flyttat höjningen av brytpunkten framåt. Nu framstår det bara som ett gräl för grälets skull. Det handlar om småpengar i budgeten.

Det hade funnits mer pengar att hitta i ekonomisk brottslighet och då särskilt i mervärdesskattesystemet. Nu skall mervärdesskatt inte tas in av svenka tullen vid import från land utanför EU. Ett vansinnigt förslag och det är bara det korrupta Grekland som har det här mervärdesskattesystemet. Den som är intresserad av att tjäna pengar på illegala mervärdesskattetransaktioner har nu stora möjligheter att bli miljardär.

Bara en dåre kan föreslå och besluta om att införa ett system som skiljer importvaran från  en första mervärdesskattedeklaration. Tyvärr finns det alltför många inkompetensta statstjänstemän som utreder och föreslår åtgärder som enbart gynnar de smarta kriminella. Vore jag penninghungrig så öpnnar sig oanade möjligheter och brytpunktsdiskussionen förflyttas till en nullitet.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv