Om webbplatsen | Kontakt

Tullhusmarodörerna på Blasieholmen!

De senaste åren har det blivit populärt att ge sig på de gamla fina Tullhusen. Det började med att Generaltullstyrelsen flyttade från Skeppsbron i Stockholm till det i mina ögon icke rumsrena Kungsholmen efter 700 år på eller vid Skeppsbrokajen. Visserligen är huset kvar men Tullverket kunde gott ha stannat kvar åtminstone den högsta ledningen. 

Nu är de barackliknande Tullhusen på Skeppsbrokajen också föremål för planerad destruktion vilket inte är så stor förlust de kom ju till för Finlandstrafiken och OS i Helsingfors. Tullmuseum övergav även det fina Tullhuset på Dalarö vilket inte var särskilt begåvat. Huset är bevarat men innehållet är okvalificerad ointressant natur.

Nu är det Nobelstiftelsen som står som kultursabotörer genom att de vill riva det fina Tullhuset på Blasieholmen från 1876 och bygga ett ”äckligt” glashus. Vi lever här och nu om två hundra år är det några andra som går på Stockholms gator och vilken rätt har vi i den generationen att förstöra ett kulturarv. Bygg ett stort modernt Operahus vi Slussen och riv KF huset. Nuvarande Operan kan Nobelstiftelsen ta hand om eftersom den inte fungerar för moderna uppsättningar.

Ge fan i Tullhuset på Blasieholmen det passar som handsken in i miljön och skippa tanken på mardrömmen av glas och betong. Du som känner ett kulturansvar följ nedanstående länk för att stoppa ett idiotiskt Nobelhus. Vi har inget fredsmonument i Stockholm men den som uppfann ett ruggiga sprängmedel skall hedras med ett eget minnesmärke på bästa Stockholmsplats. Skriv PÅ.
http://www.skrivunder.com/bevara_tullhuset_fran_1876_och_hamnmagasinen_pa_blasieholmen

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv