Om webbplatsen | Kontakt

Tyskland Europas Kina!

Det är bara att gratulera de duktiga tyskarna de pumpar på i sin industri med framgång efter framgång. Bilindustrin kan liknas med Korea och Volkswagen har den ena framgången efter den andra. Bubblan som var efterkrigstidens stora succé lever än idag och kallades när jag var ung för ”hitlerkälke” eftersom det var i hans dynasti bilen skapades på 1930 talet.

Sen kom Golf som än idag är en succé, Passaten är en annan framgång. Allt detta innebär att de även äger vårt flaggskepp Scania lastvagnar. Våra svenska styrelseordföranden är nollor i jämförelse med de tyska. En eloge till Scanias VD Östling som kämpat ensam för svenskheten i Scania. Detta var några ord om bilindustrin sedan finns all annan industriverksamhet.

I Europa är det bara Tyskland som kan ge den stabilitet som behövs, länderna kring Medelhavet är mer att betrakta som kvarnstenar, England är som en gammal gaggig förvirrad adelsman som man lämnar utan avseende. Frankrike är ganska ointressant babblare, däremot är Österrike, Holland och Norden, lilla Tyskland och en inte oväsentlig partner även om vi har mediokra företagsledare och investerare.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv