Om webbplatsen | Kontakt

U-landsbistånd en misskött historia!

Jag har länge funderat över hur det ligger till med vårt bistånd till uländer och effektiviteten i biståndet. Idag skriver två forskare i DN och i princip påstår att det varit bortkastade pengar som gått direkt in i korrumperade staters stats kassa i exempelvis Afrika. Hur pengarna använts har ingen någon aning om.

Det var som jag misstänkte eftersom jag inte sett någon effekt under min levnadstid. Massor av miljarder har vräkts in utan att folk fått det bättre i dessa bananrepubliker. Hur har ansvariga tjänstemän och politiker kunnat låta detta pågå år efter år. Äntligen vågar någon säga ifrån och ifrågasätta, inte bara ett slöseri utan även sveket mot de nödlidande.

Det finns stora grupper i Sverige som livnär sig på detta tillsammans med korrupta regeringar i Afrika. Det är att likna vid ett brott och jag hoppas verkligen att det blir någon ordning i biståndet och heder åt biståndsministern som vågar ta i detta getingbo.

Visst skall vi bistå men inte med pengar rätt in i korrupta regeringars statskassa utan till behövande människor och deras verksamhetsidéer. Det är nog dags att helt omstrukturera SIDA och få ett helt nytt tänkande och det är som att "dra tänder".      

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv