Om webbplatsen | Kontakt

Ullenhag utan livserfarenhet överdriver om Romer!

Visst har många Romer haft ett helvete men det har också många fler svenskar haft under 1900-talet. Min mor berättade om stora daglönarfamiljer som bott i små skogstorp utan odlingsmark med enbart en get som räddningsplanka mot svälten. De var tusentals medan Romerna kanske var totalt knappt något tusen. Jag tycker det är obegåvat att sikta in sig på en grupp av människor där heller inte alla var fattiga fastän de bodde i vagnar.

Det fanns ett översitteri från de väletablerade borgarna mot vanligt folk som var mycket större än zigenarproblematiken. De lärde, de adliga, de rika var många gånger stora ”skitar” mot vanliga arbetare och daglönare. Ullenhags familj kanske borde se efter i historien hur de har betet sig mot ”underklassen”. Jag är uppväxt på Södermalm i Stockholm på 40 och 50 talet och där såg jag många svenska helveten.

Ullenhag borde oroa sig mer för de många gamla som sitter ensamma i en ödslig lägenhet. Visserligen svälter de inte men deras liv är socialt ovärdigt eftersom det är de som skapat välfärden och sett till att vi inte har folk i skogstorp som svälter längre.

De ensammas sociala situation oroar mig mer än de numera högprioriterade minoriteterna som både media och politiker gullar med. Jag är ”dyngless” på allt snack om Romer, Samer, Bögar och Flator, Religiösa minoriteter och avarter mfl. Jag stänger av radion när dessa kommer på tal numera.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv