Om webbplatsen | Kontakt

Ungmoderaterna okunniga om den svenska arbetsmarknadsmodellen!

I en artikel i DN angriper de den svenksa modellen där arbetsgivare och fack gör upp om det mesta av det som gäller på arbetsmarknaden. Det räcker gott och väl med en ”ramlagstiftning”. Deras inlägg är nästan att betrakta som ett stöd för någon slags planhushållning där politiker bestämmer om förhållandet på våra arbetsplatser.

Det är med förskräckelse jag kan se att politiker i lag skall reglera förhållandena på arbetsplatserna. Tyvärr verkar den unga Centerledaren vara inne på samma irrspår. Skall det sedan skapas någon form av poliser som håller kontroll på arbetsgivare och anställda. Det räcker med att EU är inne på det i grunden nästan Sovjetiska systemet med detaljreglerade lägstlöner och och turordningar.

Vi har sedan 2001 haft reallöneökningar för alla anställda och bara marginella strejker. Visst brister det något ibland men att politiker skulle göra det bättre det tror inte jag. Är någon så naiv att politiker kan göra om den bedriften utan att skapa en diktatur.

Glädjande är att ansvarig arbetsmarknadsminister inte håller med dessa okunniga ungtuppar. Vi har väl alla varit unga och okunniga och då får man finna sig i att de erfarna ger dem en uppsträckning. Vilket härmed anses vara gjort!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv