Om webbplatsen | Kontakt

Upptäckte att Sovjetunionen finns under mitt hus?

En mindre del under mitt hus är inte utsprängt till källare utan är ett kryputrymme. Av olika anledningar måste jag krypa in där någon gång vart tionde år och nu var det dags igen. Jag våndas varje gång det är trångt och dammigt med massor av vassa stenar. Det blir heller inte enklare med åren, kroppen är stelare och större.

Den här gången fick jag syn på en bräda långt in där dit knappast går att komma. På brädan var det inbränt Sovjetunionen med stora tryckbokstäver. Fastän jag lyst upp flera gånger har jag inte sett den brädan förr som sannolikt kommer från någon låda. Hur och när den kom dit vet ingen men den delen av huset är från 1926. Kanske var det en av byggarna som var frälst till det relativt nya Sovjetunionen och ville göra sig sedd. Han hade då inte sett de illdåd som både Lenin och Stalin gjorde sig skyldiga till.

Jag har själv ingen möjlighet att nå brädan men med hjälp av en smalare typ kanske det går. Det kanske finns ett budskap också. Hur det gick med Sovjetunionen det vet ju alla att det slutade i kaos efter 90 år. Kanske är det någon som monterar in en bräda med Europeiska Unionen och vem vet det kanske är samma kaos där som det blev i Sovjetunionen om sådär 20 år. Jag har hittat en gammal slöjdkniv i trossbotten också men där fanns ingen story.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv