Om webbplatsen | Kontakt

Ut och jobba är budskapet till pensionärerna från Reinfeldt mfl i Almedalen!

Det är en förvirrande debatt om äldre, dels är det Reinfeldts hårda ord som översatt betyder, sitt inte och gnäll pensionärer ut och jobba och håll käften. En grupp talar om medborgarlön för att alla kan inte få jobb, men ge då pensionärerna ”medborgarlön”.

Arbetslösheten är gigantisk och varför ska då pensionärer som jobbat ett helt liv ge sig ut på arbetsmarknaden och bli ”brödtjuvar”. Det är väl bra om de yngre får jobb för att helt onödiga har vi pensionärer inte varit. Någon ersätter väl oss och får en försörjning. De som oftast går kvar på arbetsplatsen är högutbildade som borde lämna arenan för att skapa förnyelse. De flesta fungerar enbart som spärrballonger i dagens sätt att anordna arbete.  Ska vi ha ett gumvälde på universitet och högskolor, för det landet framåt?

Vad gör då staten jo när tre går i pension då anställer de en ny som ersättare vilket inte torde gagna full sysselsättning. Visst är det bra och kul att ha ett jobb att gå till
även som äldre men det kräver en ny arbetsorganisation och mycket vinstgivande företag som har något att vinna på att en extra person med hög lön går kvar på jobbet efter pensioneringsålder. Så länge vi har hög arbetslöshet och många jobbsökande låt pensionera i frid.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv