Om webbplatsen | Kontakt

Utlokalisera statliga jobb ett bra förslag av S och Stefan Löfven!

Det låter som om det vore hordvis med statliga jobb men andelen är mycket liten numera. Framöver kan nog bara den som har en akademisk utbildning göra sig besvär att söka. Det finns en poäng med att den allra myndighetsledningen finns i närheten av departementen men i övrigt så kan de sitta vart som helst. Den största delen offentligt anställda finns inom kommun och landsting som sannolikt inte kan flyttas.

Rikspolisstyrelsen till exempel behöver kanske bara behålla ett femtiotal i högsta ledningen i Stockholm och givetvis SÄPO. Sådär kan man räkna på  myndighetsledningarna på myndighet efter myndighet. Sedan kan man utan prut lokalisera ut alla mindre myndigheter rätt av.

Jag tycker man ska göra lite radikalare grepp också och det är att utlokalisera Sveriges Television och Sveriges Radio givetvis kan de ha kvar en liten redaktion men övrig nyhetsbevakning sker ju genom webben. Det skulle göra gott för Sverige att inte bara se och höra boende i Stockholm, för stockholmare är de ju inte i grunden utan inflyttade. Gör rätt flytta jobben till de jobbsökande och inte tvärs om så slipper vi en bostadsbubbla i Stockholm också.

Det man får räkna med övergångsvis under ett par sekel är en omfattande pendling av olika skäl. Det kommer att bli mycket resande och hotellnätter både i Stockholm och i lokaliseringsorten. I stort är det ett bra förslag av S och Stefan Löfven
http://www.dn.se/debatt/fler-myndigheter-bor-flyttas-ut-fran-stockholm/

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv