Om webbplatsen | Kontakt

Utvärdera sexköpslagen!

Det verkar som om sexköpslagen har ringa påverkan på sexhandeln. Istället verkar det som om trafficing och hallikstyrd sexhandel har tagit över. Personligen tror jag inte man kan lagreglera sex, det är för starka instinkter som styr. Gränsen mellan ett sexköp och den andra partens vinning på ett sexförhållande är också svårdefinierad. Det finns många som fixar sin karriär sängvägen.

Visst måste det finnas någon form av skydd så att inte en person utnyttjas mot dennes vilja men sexköpslagen verkar inte vara något verktyg som löser den frågan. Sexhandeln har tagit andra vägar och kommer att göra så även fortsättningsvis oavsett hur många moralpoliser vi tillsätter.

Det är också hög tid att avdramatisera sex, vi var på god väg på 1960-talet nu är moralismens fula tryne på väg att få oss tillbaka flera hundra år. Sex är väl inte märkvärdigare än andra mänskliga behov. Jag tycker exempelvis Tyskland är hederligare med sina kontrollerade bordeller. I Sverige gör vi som strutsen stoppar huvudet i jorden.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv