Om webbplatsen | Kontakt

Var Anders Borg och Fredrik Reinfeldt pacifister?

Idag går debatten hög om försvarsfrågorna och det ena partiet efter det andra överträffar varandra i överbud på försvarsbudgeten. I den förra regeringen var det annan ton i skällan, det var finanserna som dominerade med låga skatter på försvarets bekostnad. Finansministern var hjälteförklarad och hyste stort förtroende men var han pacifist egentligen och ville avskaffa försvaret.

Nu när man är i ”opposition” då är man beredd att ”skära breda remmar ur andras läder”. Man kan säga att den borgerliga regeringen misskötte försvaret på ett ansvarslöst sätt och nu måste man återställa. Det innebär högre skatter men inte till välfärden och pensionerna, tyvärr.

Det är dock bra att försvarsministern lägger en beställning av ubåtar hos Kockums då hamnar pengarna och kunnandet i Sverige. Ett klokt beslut och ubåtar är absolut rätt satsning tillsammans med robotar och drönare. Det var bra att vi fick sänkt skatt av borgarna men det kommer nu surt efter. Anders Borg och Fredrik Reinfeldts hjältegloria har också kommit på skam.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv