Om webbplatsen | Kontakt

Var god ange ditt dödsdatum på rad 16 på blanketten!

Så kan det tydligen vara när du kommunicerar en allvarlig sjukdom med Försäkringskassan. En av de djävulusiska sjukdomar man kan ha är cancer och i många fall är den botbar. I andra fall är det bara att invänta döden. Vilken form sjukdomen än visar sig på så drabbar den den sjuke med ångest av varierande grad. Att då börja prata om sitt eget dödsdatum med försäkringskassan är som att sitta i en dödscell.

Vi måste i första hand ta hand om de som bor i Sverige och en person i dödsångest måste kunna bli sjukskriven. Det är minst lika viktigt som att skicka bistånd, vi har i det här fallet minst lika stort enskilt lidande som i ett utvecklingsland. Det finns många bluffmakare som lurar Försäkringskassan och de skall sättas dit och få betala tillbaka vartenda öre. Vi har skandalerna med personliga assistenter där en sådan även kontaktar mig och säger sig tro att vårdtagaren kan gå. De vågar dock inte anmäla av rädsla för repressalier från en privat arbetsgivare eller skojare i vårdbranschen.

Visst måste vi ha regler men de börjar bli onödigt stelbenta när Försäkringskassan jagar iväg en döende till jobbet om den inte kan eller vill teckna ner sitt dödsdatum på rad 16 på blanketten. Allt går inte att reglera i text därför har vi ansvarsfulla människor anställda.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv