Om webbplatsen | Kontakt

Varför motarbeta regeringen smart svensk miljö- och energiteknik!

I en stor annons i DN presenterarar Värmlandsmetanol en smart lösning på både miljö- och energifrågan. Det kanske inte är den totala lösningen men en bra bit på väg. Skogsråvara måste väl vara en ganska optimal lösning på drivmedelsproblematiken och växthuseffekten. Tänk att tallarna vi kör förbi snart hamnar i bensintanken, en härlig tanke och varför vill inte regeringen? Antingen finns det en hållhake eller så begriper inte miljöministern bättre.

www.varmlandsmetanol.se kan man läsa, jag citerar ”Förgasning av biomassa för produktion av fordonsbränsle är överlägsen all annan teknik vad gäller energiutbyte och ekonomi. Med denna teknik kan man producera metanol, etanol, bensin, diesel mm. Metanol utvunnen genom förgasning ger högsta energiutbytet till lägsta produktionskostnad jämfört med alla andra metoder att få energi ur biomassa”.

Kan det bli bättre vi kan ju använda stålreglar istället för tvåtumfyra av gran. Idag tar vi från livsmedelssektorn och producerar bränsle då är väl skogen bättre om den också ger högsta energiutbytet. Vi behöver inte skövla skogarna för det eftersom återplantering redan nu är en skyldighet för skogsägarna.
 
Nu trycker vi massor av tidningar som kostar oss hela skogar varje år och dessutom bärs ut nattetid . Det är det skadligt för hälsan att vara uppe på natten på det sätt tidningsutbärarna är. Elektroniska tidningar går lika bra och istället stoppar vi träden i tanken. Tänk vad härligt att blåsa araberna på oljan!

Heja Värmland!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv