Om webbplatsen | Kontakt

Varje generation har sin ödesfråga!

Mina föräldrar och deras föräldrar levde med ångest för första och andra världskriget, TBC och Spanska sjukan.  Massdödliga hot som de överlevde men barn och släktingar dog i de obotliga sjukdomarna. Min generation levde under atombombshot och det kalla kriget. Sen var det lugnt några år bara avlägsna krig och massvält i Afrika. Ja man kan gå generation efter generation bakåt och hittar massdöd i sjukdomar och krig.

Nu är det klimathotet och som i jämförelse med tidigare eländen är mer abstrakt och det finns överdrifter hos både tillskyndare och skeptiker. Hur som helst och vad man än tycker så kan det inte vara bra att släppa ut avgaser som luktar illa och släpper ut koldioxid. Solen pumpar in energi till jordklotet som sedan blir koldioxid när vi bränner upp den till olja omvandlade solenergin. En och en halv timme sol mot jorden täcker människans alla energibehov på jordklotet under ett år.

Det känns på något sätt enklare att komma tillrätta med sjukdomar och krig än energiproblematiken med solen och de omvandlade energiprodukter den ger upphov till. På något sätt liknar det en cancerproblematik och hela mänskligheten skulle leva gott på solenergi men hur? Araberna som har sina öknar med massor av sol kommer sannolikt även fortsättningsvis kunna njuta av goda inkomster.

Vi grejade ju Spanska sjukan, TBC och krigen så nu gäller det klimatet och medicinen är inte att förbjuda bilism och flyg lösningen finns i nya bränslen.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv