Om webbplatsen | Kontakt

Världen är inte som förr!

Förr var en Högerman en högdragen aristokratisk typ som med ett enormt självförtroende såg sig som bättre vetande och bättre utbildad än andra. Idag kan en Moderat vara en lågavlönad som vilken svensk som helst. Förr var allt stängt på Långfredagen men nu kan man uträtta de flesta ärenden även betala via  internetbanken. Förr fick man ta cykeln eller mopeden för att komma någonstans nu hoppar man in i en modern bil och kör på asfalterade vägar hur långt som helst.

Förr slickade man på ett frimärke som kostade 10 öre och präntade ett brev där felstavningarna blev skämmiga överstrykningar för att rätta till. Nu skriver man med lätthet och rätt med hjälp av stavningsprogram och portot är noll kronor med E-post. Förr använde man spade och skottkärra när man grävde diken och annat. Idag gräver en grävmaskin en mindre sjö på ett par timmar. Förr spikade man nu gör skruvdragaren eller spikmaskinen bättre å snabbare jobb på mindre tid.

För tillverkade man en stencil och sedan kopior nu ställer man in antalet kopior i kopiatorn och trycker på start och sedan är det även färgkopior som är sorterade efter sidnummer och häftade. Förr högg man ved och eldade nu borrar man ett 200 m djupt hål i berget och värmer upp sitt hus för en spottstyver. Förr hade vi Nordisk Familjebok i 30 ex nu har vi gratis Wikipedia. 

Förr var du dödens vid 50 år när du fick kärlkramp nu stickhålsopereras och lever 20 år till. Även folksjukdomar som cancer, reumatism som tidigare var obotliga finns det till vissa delar bot för. Förr hade vi skrivmaskinen med räckvidd till insatt papper idag har vi datorn som når worldwide.

Det enda som var bättre förr var min kondition, rörlighet och virilitet. Det var inte bättre förr och får vi fred i världen så kommer det bara att bli bättre och smartare.

Kommentarer

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv