Om webbplatsen | Kontakt

Världens folk skriver mer än någonsin!

Vi har nog aldrig i världshistorien skrivit så mycket som vi gör nu. De nya mobilerna är ju underbara redskap att skriva på. En ”duttpenna” gör det extra enkelt och alla stimuleras till att kommunicera via skrivna budskap. Många som i den gamla tiden aldrig skrev en rad skriver nu för fullt.

Det bådar gott för framtiden eftersom tyranner och religioner alltid haft problem med de skriv- och läskunniga. Kanske slipper vi historiska galenskaper tack vare mobilen och datorn. Det är lätt att sprida information och då är det lätt att hålla undan despoter. Numera är vi en person både författare, grafiker, tryckare och distributör i vår lilla mobil eller dator.

Att skriva bra är ju bara en ren träningssak som utvecklas ju mer vi skriver. Jag tror att skrivkunnigheten är större än någonsin och de korta meddelanden som finns i sms och twitter verkligen tränar förmågan att skriva kort och innehållrikt med få bokstäver och sociala medier har kommit för att stanna och utvecklas. Ni som är emot är snart ensamma.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv