Om webbplatsen | Kontakt

Världsbanken skapar ingen trovärdighet i Miljöfrågan!

Igår kom Världsbankens prognos på kommande klimatförändringar och den var givetvis spektakulär med en kraftig uppgradering av jordens medeltemperatur. Världsbanken har mängder av misslyckanden när det gäller världsekonomin och prognoser. Deras bästa prognoser är efteråt och inte innan katastrofen. Alla miljökrafter skrek halleluleja igår men se upp Världsbanken är nog inte den bästa vän man kan ha långsiktigt i miljöfrågor.

Världsbanken gör inte något utan att ha ett syfte och vilket det är i det här utspelet det vet få. Är deras prognosmakare lika bra på miljöfrågor som på världsekonomi då kan det lika gärna bli tvärs om när det gäller jordens medeltemperatur om femtio år. Det här med medeltemperatur är ingen enkel fråga och inte helt enkel. Det räcker med några graders föändring av jordaxelns lutning så blir resultatet helt annorlunda.

Man behöver inte vara någon Eistein för att begripa att det inte är bra att köra omkring med miljarde bilar och kolelda. Vi är några som minns hur det såg ut över London med all smog från koleldning. Det bor sådär sju miljarder på det här klotet och vi har inte kunnat få slut krig i mellanöstern och flera andra konfliktplatser. Hur skall det gå till att få drygt en miljard kineser att avstå från moped och bil. Det går inte utan enda möjligheten är att hitta ett billigt ersättningsbränsle, när det är gjort är problemet löst.

Avstår vi från allt i Sverige och i princip försvinner från jordytan så är vi tio miljoner invånare och övriga jorden 700 gånger fler. Det finns bara en väg till överlevnad och det är ett nytt miljövänligt fordonsbränsle. För uppvärmning av bostäder finns lösningarna redan och jag är en föregångar med bergvärme.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv