Om webbplatsen | Kontakt

Vart finns förnyelsen i ekonomidebatten och hos nationalekonomerna?

Man blir trött av att se gamla gubbar i min ålder tala om vilken medicin Sveriges ekonomi behöver. All verksamhet har förnyats men nationalekonomerna förordar samma medicin som för femtio år sedan. Det är skattevapnet och inflationsmål som finns på var mans  tunga.

Vår ekonomi har förändrats drastiskt och precis som den nya tekniken är det mesta globalt. Det är bra för de flesta av oss att det inte är någon inflation och det är obegripligt att Riksbanken vill skapa inflation. Inflation är den fattiges helvete och bör utrotas varför de ålderdomliga ekonomerna på Riksbanken har hamnat i fel århundrade.

Nationalekonomi har alltid varit som ett kedjebrev sedan man lämnade guldmyntfoten och kommer så att vara. Det innebär att så länge det skapas jobb och konsumeras så är det ingen fara. Att exempelvis höja fastighetsskatten mm för att bostadsmarknaden är överhettad i storstäderna är en farelig väg. Det är bättre att försöka begränsa inflyttningen då löser sig frågan själv på ett mjukt sätt. Skattevapnet är för trubbigt och skapar sannolikt bara ett slags kaos på fastighetsmarknaden.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv