Om webbplatsen | Kontakt

Vårt svenska samhälle blir sig aldrig likt!

Det har under tusen år varit så att ”vårt svenska samhälle blir sig aldrig likt”. Mitt gamla Stockholm finns inte mer jag har ingen hembyggd den är helt förändrad. Huset på Hornsgatan är rivet och helt andra typer av människor bor i kvarteret. De har ingen aning om Grutes Färg och Slakteributiken på Ringvägen. Det är folk från övriga Sverige som tagit över.

Nu har vi inlett en tidsperiod när människor från andra delar av världen kommer och det är inte märkvärdigare än förr. Sannolikt blir vi så många att välfärdssystemen måste förändras och läggas på en mycket lägre nivå än idag. Tidigare skedde förändringarna långsamt och det hela gick mycket smärtfritt. Nu går det snabbt och vi står inför större utmaningar när folk inte har råd med bostad och inte får några jobb. Det kan bli oroligt.

Men en sak ska den unge i Sverige idag inte räkna med ”inget blir sig likt” så har det varit under mina snart 70 levnadsår och tusen år dessförinnan. Det som är idag blir igår och det är bara att hoppas på att de slipper inbördeskrig, religiösa tokstollar. Det är politik och religion som är de största hoten och kan dess företrädare vara kloka ja då går det bra.

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv