Om webbplatsen | Kontakt

Vart tog ni vägen?

För tre år sedan var det fullt av 40-talister på tunnelbanan och flyget. Viktiga papper lästes och begrundades, organisationsfrågor var nästan på liv och död. Samtal på mobiltelefonen utbyttes med stort allvar. Några ungdomar fanns i bakgrunden, på väg till KTH eller Handels. Tanken på att vår tid var på upphällningen fanns inte.

Nu är det en helt annan generation som dominerar tunnelbanevagnen det är 70 och 80-talister på karriärvägen och 90-talister på väg till högskolan. I något hörn sitter en malplacerad 50-talist som inte passar in i bilden. En generation som kommer i kläm tillsammans med 60-talisterna. ”Proppen Orvar” eller ”köttberget” finns inte där längre de är hemma i köket eller på Maldiverna. En och annan korkad 40-talist som tror sig vara yngre än han är biter sig fast.

Jag gillar den här generationsväxlingen och det kommer mycket gott ur den. Vi var alla 68:or på något sätt oavsett vi stod på barrikaderna eller i skyttegravarna. Vi avlöste 20-talisterna. När man kommer närmare dagens arbetsliv känns det friskt och nytt och det behövs, vi 40-talister har gjort vårt. Så var det 1968 och så är det 2012 och så kommer det att vara 2041. Generationsväxlingar kommer snabbt, kom ihåg detta, alla blir passé.
Lycka Till!

Lägg till kommentar


 

biuquote
  • Kommentar
  • Live-förhandsvisning
Loading

Arkiv